Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

21ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Leave a Comment
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια παρουσίας και φέρνει στην πόλη της Πελοποννήσου παραστάσεις χορού, παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και προβολές, από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2015.



17 και 18 Ιουλίου, στις 20:00 [ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ-ΣΤΟΥΝΤΙΟ]
Wen-Chi Su, Off the map
Βαθιά ποιητική, υπνωτιστικής ομορφιάς, η περφόρμανς "Off the map" δημιουργεί έναν χώρο ενατένισης μέσα στον οποίο ο θεατής καλείται να ξεφύγει για λίγο από τον χρόνο και την πραγματικότητα, για να επικοινωνήσει με τον εαυτό του. Σ’ ένα περιβάλλον που θυμίζει το άυλο φως της αυγής και κάθε τόσο μεταβάλλεται σε ουρανό, σύννεφα, θάλασσα, νύχτα, το γυναικείο σώμα κινείται αργά, με ακρίβεια και σταθερότητα.

18 και 19 Ιουλίου, στις 20:00 [ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ]
Igor and Moreno, Idiot-Syncrasy 
Οι Igor Urzelai και Moreno Solinas με όχημα την ομάδα τους Igor and Moreno δημιουργούν παραστάσεις με κέντρο το ανθρώπινο σώμα ως φορέα αλλαγών. Αναζητώντας πώς θα αλλάξουν τον κόσμο, και συνειδητοποιώντας ότι αυτό δεν γίνεται με μια παράσταση, κατέληξαν να χορεύουν και να τραγουδούν δοκιμάζοντας πράγματα που χρειάζονται μια εμμονή. Εμπνευσμένοι από την πολυφωνική μουσική της χώρας των Βάσκων και τους παραδοσιακούς χορούς της Σαρδηνίας, εφαρμόζουν το μοντέλο αυτό της ταυτόχρονης εκτέλεσης στην κίνηση: οι δύο χορευτές είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης συγχρονισμένοι αλλά ο καθένας τους χορεύει "σε άλλο τόνο".

18 και 19 Ιουλίου, στις 22:00 [ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ]
Dada Masilo, Carmen
Εκρηκτική, προκλητική, χωρίς δισταγμούς στις εικονοκλαστικές εκδοχές των μύθων του χορού που ανατέμνει, αλλά και χωρίς ταμπού στη θεματολογία που θίγει, τις επιλογές, τη γλώσσα του σώματος και την ειλικρίνεια, η νοτιοαφρικανή Ντάντα Μασιλό, φαινόμενο χορεύτριας και χορογράφου, προτείνει μια "Κάρμεν" ιδωμένη για πρώτη φορά με τα μάτια μιας γυναίκας. 

21 Ιουλίου, στις 22:00 [ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ-ΣΤΟΥΝΤΙΟ]
Μέντη Μέγα, Transforming Me: ένα δίγλωσσο σόλο
Η γλώσσα έχει τη δύναμη να καθηλώνει τα πράγματα; Πώς μπορεί κανείς να φανταστεί και να δημιουργήσει μια άλλη πραγματικότητα; Αυτό επιχειρεί η Μέντη Μέγα με το "Transforming Me", ένα ποιητικό, στοχαστικό, ειλικρινές, όλο ζωντάνια σόλο, που ταλαντεύεται ανάμεσα στη δήλωση και την εξομολόγηση.

23 Ιουλίου, στις 22:00 [ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ-ΣΤΟΥΝΤΙΟ]
Ευριπίδης Λασκαρίδης, Relic
Relic: απολίθωμα· κάτι που έμεινε βαθιά στη μνήμη και ίσως μια μέρα ξεπλυθεί· κάτι μακρινό κι απροσδιόριστο που θυμίζει αυτό που ήταν κάποτε· μια μακρινή ανάμνηση προσώπων, αισθημάτων και αισθήσεων στο βάθος μιας απόλυτα ακατανόητης πραγματικότητας. Relic: αυτό που θ’ απομείνει κάποτε από την αγάπη, την τρυφερότητα, την ανθρωπιά. Relic: Ένα παράδοξο ταξίδι μεταμορφώσεων από το γελοίο στο σπαρακτικό.

24 Ιουλιου, στις 22:00 [ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ]
Rootlessroot, W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)
Το σόλο W Memorabilia είναι μια σπουδή στη γυναικεία φύση της Φαίδρας, Μήδειας, Πασιφάης, μητέρας, τιμωρού, άπιστης συζύγου, ερωτευμένης μέχρι θανάτου, απεγνωσμένης βρεφοκτόνου και εντέλει καταραμένης από τους θεούς.

http://www.kalamatadancefestival.gr/index.php




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: