Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ενώ το πλοίο ταξιδεύει

Leave a Comment
Ένα πλοίο ταξιδεύει, ανάμεσα στους δύο μεγάλους πολέμους: από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι το μηχανοστάσιο και την κάμαρα των θερμαστών, άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη προσπαθούν να δραπετεύσουν από τους φόβους τους και να γαντζωθούν από τις ελπίδες τους.
Η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται σε ένα πλοίο με προορισμό ένα νησί, την Τήνο, την Ρόδο, την Κύπρο ή την Λαμπεντούζα. Επιβάτες όλοι εμείς τότε και τώρα. Κοινό σημείο σε όλους η μάχη με την μοίρα μας Σε αυτό το ταξίδι... 

Τωρα στη θεατρική σκηνή
Ενώ το πλοίο ταξιδεύει της Γαλάτειας Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Βίκυς Μαστρογιάννη.

Η Ομάδα7 παρουσιάζει —για πρώτη φορά μετά τη θρυλική παράσταση του Εθνικού, το 1932— το πρωτοποριακό θεατρικό έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη, με στόχο να αναδείξει την διαχρονικότητα της γραφής της αλλά και το επίκαιρο του έργου της.
Η παράσταση εστιάζει στις εντυπωσιακές ομοιότητες του μεσοπολέμου με τη σύγχρονη κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα δοχείο όπου αναμιγνύονται ανόμοια ιστορικά και καλλιτεχνικά υλικά και να διαμορφώσει ένα χώρο όπου το παρελθόν συναντά το σήμερα και το μέλλον: ένα ανθρώπινο, χωρικό και λογοτεχνικό μωσαϊκό που να αποτελεί μέρος μίας σύγχρονης "αφήγησης".

Δραματουργική επεξεργασία: Άννα Τσίχλη
Φωτισμοί, φωτογραφία, video art: Γιώργος Ζαφειρίου
Σκηνικός χώρος–κοστούμια: Ελένη Νανοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Καλογεροπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη–βοηθός βραματολόγου-δραματολογική έρευνα: Ευδοκία Δεληπέτρου
Επιμέλεια μακιγιάζ: Μαρία Φελλά.


Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γιώργος Ανδράκης, Άλκης Ζούπας, Μαίρη Λούσυ, Βίκυ Μαστρογιάννη, Μάνος Παπαδάς, Βασιλική Σκευοφύλαξ, Νίκος Χρηστίδης.
Ακούγεται η φωνή του Μάριου Σουγιουτζόγλου.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550)
Τρίτη έως Κυριακή στις 21:00, έως 14 Ιουνίου 2015
Εισιτήρια: 10, 5 (μειωμένο)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: