Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σόνια από το Νέο Θέατρο της Ρίγας στο Φεστιβάλ Αθηνών

Leave a Comment
Η Σόνια είναι μια γυναίκα μοναχική, που ετοιμάζει γλυκά, ασχολείται με το ράψιμο και φροντίζει ανελλιπώς τα φυτά της, αντιμετωπίζοντας με θετική διάθεση τα βάρη της ύπαρξης και τα στραβά της κοινωνίας. Μια μέρα λαμβάνει ένα γράμμα που αλλάζει για πάντα τη ζωή της...

Η ηρωίδα του έργου της Tatiana Tοlstaya δημιουργείται από συγκερασμό τεράστιων αντιθέσεων: μια άσχημα εξωτερική εμφάνιση κι ένας υπερβολικά ευαίσθητος χαρακτήρας, μια ζωή γεμάτη με σκληρές εμπειρίες και μια ψυχή γεμάτη τρυφερότητα.
Μέσα από την καθημερινότητα και τα όνειρα αυτής της ρομαντικής και αξιολάτρευτης γυναίκας, που περιμένει τον πρίγκιπά της, αναδεικνύεται το μεγαλείο των ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων της διπλανής πόρτας.
Η Tolstaya βαδίζει στα χνάρια της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας και αποδίδει τη λεπτομερή παρατήρηση συμβάντων και συμπεριφορών, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα γεμάτη μεταφορές, χιούμορ και συγκίνηση, φλερτάροντας με το γκροτέσκο.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Σόνια της Tatiana Tolstaya, από το The New Riga Theatre, σε σκηνοθεσία Άλβις Χερμάνις.

Το έργο της Tοlstaya τοποθετείται στο Λένινγκραντ, σε έναν εσωτερικό χώρο με ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’40. Ένας άντρας ηθοποιός ερμηνεύει τη μοναχική Σόνια.
Ο λετονός σκηνοθέτης και διευθυντής του Νέου Θεάτρου της Ρίγας, ενός κρατικού θεατρικού οργανισμού με μόνιμο θίασο είκοσι πέντε ηθοποιών, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεατρικούς φορείς. Η προσωπική αισθητική του χαρακτηρίζεται από τον συγκερασμό δύο αλληλοσυγκρουόμενων σκηνικών αντιλήψεων: δομικά, αφαιρετικά στοιχεία της γερμανικής παράδοσης αφενός, και το παιγνιώδες, αυθόρμητο και μεστό παίξιμο της ρωσικής σχολής αφετέρου.

Σκηνικά: Kristīne Jurjāne
Φωτισμοί: Krišjānis Strazdīts
Επιμέλεια ήχου: Andris Jarāns.

Παίζουν: Gundars Āboliņš, Jevgeņijs Isajevs.

[Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ρώσικα με ελληνικούς υπέρτιτλους]

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2015
Πειραιώς 260, Κτίριο Η
16, 17 και 18 Ιουνίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 20, 15 (μειωμένο), 10 (φοιτητικό), 5 (άνεργοι, ΑΜΕΑ) 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: