Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικός χειμώνας 2015-2016: 10+1 παραστάσεις για παιδιά και νέους

Leave a Comment
Οι Σκηνοβασίες επιλέγουν 10+1 παραστάσεις αθηναϊκών σκηνών, που θα ταξιδέψουν τους μικρούς (αλλά και τους μεγαλύτερους θεατές) στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Η θεατρική ομάδα "Συντεχνία του γέλιου" μετακομίζει από το Θέατρο Πορεία στο Σύγχρονο Θέατρο και διασκευάζει για τη σκηνή το παραδοσιακό έργο Φόλκερ Λούντβιγκ, "Είστε και φαίνεστε". Ο Γιώργος Παλούμπης και ο Βασίλης Κουκαλάνι σκηνοθετούν, ο Φοίβος Δεληβοριάς γράφει τη μουσική και οι: Βασίλης Κουκαλάνι, Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος, μοιράζονται τους ρόλους. Η θεματική της παράστασης αφορά τον σχολικό εκφοβισμό. Στο ίδιο θέατρο θα παρουσιαστούν και οι παλαιότερες επιτυχίες της ομάδας, "Μια γιορτή στου Νουριάν" και "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης".

Στη Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου θα ανέβει το έργο της Ντίνας Σταματοπούλου "Στο φωτεινό δωμάτιο". Πώς θα ήταν ένας κόσμος μακριά από το "άγρυπνο βλέμμα" των μεγάλων; Πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς κανόνες… κι επιτέλους πόσο δύσκολο είναι να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου! Όταν η πόρτα του παιδικού δωματίου κλείσει, ζωντανεύει η φαντασία κι όλα μπορούν να συμβούν! Τη μουσική της παράστασης γράφει ο Κωστής Μαραβέγιας.

Η διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει στο θεάτρο Αλκμήνη, την πολυταξιδεμένη σ’όλο τον κόσμο, παράσταση για παιδιά "Φουτουρία", ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου. Την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφουν ο Φώτης Δούσος και ο Αλέξανδρος Ράπτης.

Δύο κλασικά κι αγαπημένα κείμενα θα συντροφεύσουν τους μικρούς θεατές, αυτόν τον θεατρικό χειμώνα. Το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη, "Το καπλάνι της βιτρίνας", έχοντας συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βρετάνια, σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλλη και μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Τα "Ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου —την καλοκαιρινή περιπέτεια 25 παιδιών, που τελειώνοντας το σχολείο, αποφασίζουν να περάσουν μόνα τους, τις διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας— θα ανεβάσει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Ακροπόλ. 

Η ομάδα Ντουθ παρουσιάζει στο Skrow Theater, ένα έργο εμπνευσμένο από "Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο", το γνωστό σύγχρονο παραμύθι του Shel Silverstein. Η παράσταση απευθύνεται με χιούμορ και ευαισθησία σε όλες τις ηλικίες και ασχολείται με έννοιες όπως η μοναξιά, το ταίριασμα, η ολοκλήρωση. Ακολουθεί αυτόν τον αλλόκοτο ήρωα που είναι αποφασισμένος να κυλίσει και να βρει το ταίρι του κάτω από τον ήλιο κι αν χρειαστεί και πάνω απ’ αυτόν.
Δύο παραστάσεις για παιδιά προτείνει και αυτή τη σεζόν η Κάρμεν Ρουγγέρη. Στο θέατρο Κιβωτός θα παρουσιαστεί ο "Κουρέας της Σεβίλλης", ενώ στη σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη θα φιλοξενηθεί η ομηρική "Ιλιάδα".

Στο Θέατρο Πόρτα, οι Patari Project παρουσιάζουν την παράσταση "Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο".
Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στη "Σταχτοπούτα" του Sergei Prokofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου. Έξι ηθοποιοί κι ένας πιανίστας ανεβαίνουν στο μουσικό πατάρι και μετατρέπουν κολοκύθες σε άμαξες, ποντίκια σε άλογα, παλιά παπούτσια σε γυάλινα γοβάκια χωρίς να έχουν μαγικό ραβδί, αλλά με μόνο εφόδιο το σώμα, τη φωνή τους και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: