Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Παραμύθια στο ασανσέρ

Leave a Comment
"Σε μια μεγάλη πολυκατοικία στο ασανσέρ συναντιόντουσαν κάθε μέρα πέντε άνθρωποι. Ποτέ τους δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη. Μια μέρα όμως κάτι άλλαξε…"

Πως γίνονται φίλοι πέντε άγνωστοι που πηγαίνουν ήσυχα κάθε μέρα στις δουλειές τους; Πως "σπάει ο πάγος" κι αρχίζει η δράση που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους; Πως ένα κοινό ασανσέρ γίνεται χώρος έκφρασης και παιχνιδιού; Πως γεμίζει χρώματα και μουσικές; Μα φυσικά… μέσα από τα παραμύθια!
Παραμύθια που θα διηγηθούν ο ένας στον άλλο, ιστορίες που θα ζωντανέψουν μέσα στο ασανσέρ, θα τους κάνουν να γελάσουν αλλά και να συγκινηθούν, να μάθουν πολλά, να περάσουν όμορφες στιγμές μακριά από την καθημερινότητα και να γίνουν αχώριστοι φίλοι!

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Παραμύθια στο ασανσέρ", σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Πρόκειται για μια σύνθεση από 7 ελληνικά λαϊκά παραμύθια, —με καταβολές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας—, που παίρνουν σάρκα και οστά στο ασανσέρ μιας πολυκατοικίας. Μέσα από τον αλληγορικό τους κόσμο, στήνεται ένα σκηνικό παιχνίδι γεμάτο κέφι και φαντασία.
Οι πέντε φίλοι θα μιλήσουν για τον "κάβουρα και το φίδι", τον "κυρ Λάζαρο και τους δράκους", τον "τσιγκούνη και αχόρταγο" και "τα αντερουλάκια" και μαζί τους θα μάθουμε για τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δικαιοσύνη, την υπερίσχυση του μυαλού έναντι της σωματικής δύναμης, την απληστία, την αντιμετώπιση των φόβων και τα μη αναστρέψιμα λάθη. Διδάγματα που οδηγούν τους ήρωες αλλά και τους μικρούς θεατές στην κατάκτηση αρετών αλλά και στην αυτογνωσία.

Σκηνικά-κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης.

Παίζουν: Αλέξανδρος Κωχ, Ελένη Μισχοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Τζίκα, Φωτεινή Τιμοθέου.

Θέατρο Αυλαία, (Κτίριο ΧΑΝΘ, είσοδος από Τσιμισκή, τηλ. 2310 237700)
Κάθε Κυριακή στις 11:30, από 4 Οκτωβρίου 2015 (και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία)
Εισιτήρια: 10, 8 (μειωμένο) 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: