Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

27 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Leave a Comment
Από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA Day) και καλεί τα μέλη του αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα, το θεατρικό παιχνίδι σε οποιαδήποτε διαδικασία τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης να το γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κάθε βαθμίδας κ.ά.


Στην Ελλάδα τις κεντρικές εκδηλώσεις συντονζει και προωθεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (τακτικό μέλος του IDEA και από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας). Για το 2015, οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση είναι αφιερωμένες στους πρόσφυγες και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στο πλαίσιο του εορτασμού συνεργάτες και μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου θα παρουσιάσουν δραστηριότητες με παιδιά και νέους στους χώρους όπου εργάζονται και εμψυχώνουν ομάδες.
Ημερίδες, διημερίδες με σχετικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια καθώς και δρώμενα θα οργανωθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Τρίκαλα, με ελεύθερη είσοδο και τίτλο: "Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2015: κι αν ήσουν εσύ; - Θεατρικές τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα Ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων"

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα:
http://www.theatroedu.gr/el-gr/παγκόσμιαημέραγιατοθέατροκαιτηνεκπαίδευση/2015παγκόσμιαημερα-αθήνα.aspxί



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: