Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ντιμπούκ: ανάμεσα σε δύο κόσμους

Leave a Comment
Ντιμπούκ στο Μπενσουσάν Χαν
Σ' ένα εβραϊκό χωριό της Πολωνίας του 1900 και ανάμεσα σε δύο κόσμους, της ψυχής και της ύλης, της δικαιοσύνης και της αδικίας, αιωρείται ο έρωτας ενός άντρα και μιας γυναίκας, του Χανάν και της Λέα. Όταν όμως, ο πατέρας της Λέα αποφασίζει να την παντρέψει μ' έναν πλούσιο γαμπρό, ο Χανάν πεθαίνει από τη λύπη του. Η ένωση τους, ωστόσο, θα είναι αναπόφευκτη. Ο Χανάν παραβιάζοντας τους νόμους που χωρίζουν τους ζωντανούς από τους νεκρούς, θα μπει ως Ντιμπούκ στο σώμα της αγαπημένης του.

To "Ντιμπούκ" του Σαλόμ Άνσκι, που γράφτηκε το 1914, είναι ένα έργο για την απώλεια του κορμιού, την άνευ όρων παρουσία της αγάπης, την αθέτηση του όρκου. Μια έξοδος κινδύνου στην αγνότητα. "Οι δίκαιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι μόνο όταν παραδίδουν τη ψυχή τους καθαρή. Όταν την επαναφέρουν στην αρχική φωτεινή πηγή της, αφού την απαλλάξουν από τους ρύπους της αμαρτίας. Δεν είναι εύκολο. Η αμαρτία στο κατώφλι καραδοκεί. Όταν μια ψυχή ξαναβρίσκει την αγνότητα της, την αντικαθιστά μια άλλη ψυχή, που ακόμα βασανίζεται από την αμαρτία. Μια γενιά μεταμελείται και η επόμενη είναι χειρότερη…" 

"Ντιμπούκ: ανάμεσα σε δύο κόσμους" του Σαλόμ Άνσκι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μιχάλη Συριόπουλου. 

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γραμμενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Μανωλάκος

Παίζουν: Κατερίνα Γραμμενίδου, Τίνα Ευρενίδου, Ηλίας Μπερμπέρης, Στέλιος Ντοκούζ, Μιχάλης Συριόπουλος, Δόμνα Χουρναζίδου.
Στο βιολί ο Αντώνης Γραμμενόπουλος

Υπό την καθοδήγηση της κ. Νέλλης Αρούχ και τη βοήθεια της ισραηλιτικής κοινότητας.


Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6984 244577)
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 21:30
Δευτέρα 6 έως Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 21:30 και 23:30
Εισιτήρια: 10, 8 (φοιτητικό, ανέργων) 








Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: