Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα

Leave a Comment
2ο Φεστιβάλ Δάσους
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx παρουσιάζει την παράσταση "Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα". Πρόκειται για τα δύο πρώτα, αυτοτελή μέρη του τρίπτυχου "Εμείς: για μια δραματουργία της κρίσης", συνδυασμένα σε μια ενιαία παράσταση.

Οι "Σπουδές" βασίζονται σε έρευνα γύρω από την ελληνική περίοδο 1981-2010, παίρνουν αφορμή από έργα του Ίψεν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένες σκηνές, ενώ πειραματίζονται με την θεματολογία και την θεατρική φόρμα.

Στη "Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων" παίρνοντας αφορμή από τους "Βρικόλακες" και τον "Μικρό Έγιολφ", του Ίψεν ερευνώνται οι αιτίες που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην παρούσα κατάσταση, μέσα από μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντου.

Στη "Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα", οι "μεγάλοι" καλούνται σε μια ιδιότυπη εξομολόγηση, σε μια εν δυνάμει απολογία για τις αμαρτίες που τους έχει κατηγορήσει η "Σπουδή I".

Οι παραστάσεις "Σπουδή Ι" και "Σπουδή ΙΙ" παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα πλαίσια του Open Stage της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στις 21:30, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Αποτελεί συμπαραγωγή των Ibsen Scholarships και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας influx.
Mε τη συνεργασία της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Σκηνοθεσία-δραματουργία: influx
Συμμετέχουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης, Μάρθα Φωκά.
Σκηνογραφία-φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά.

Εισιτήρια: 10, 8 (μειωμένο) [περιορισμένος αριθμός θεατών]


*Οι δημιουργοί της influx -artist collective- Κορίνα Βασιλειάδου και Χάρης Πεχλιβανίδης βραβεύτηκαν με την Υποτροφία Ίψεν 2016, για δεύτερη φορά, απο το Διεθνές Ινστιτούτο Ibsen Scholarships της Νορβηγίας, για το project "Εμείς: για μια δραματουργία της κρίσης" (το πρώτο βραβείο αφορούσε την παράσταση "Ορυχείο Ίψεν: ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό").




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: