Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Dance Days Χανιά 2016

Leave a Comment
Tο φεστιβάλ σύγχρονου χορού "Dance Days" ανοίγει την αυλαία του στα Χανιά, από 20 έως 28 Ιουλίου 2016. Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ —που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά— ανήκει στη Σοφία Φαλιέρου.


Το πρόγραμμα: 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
"Το δικό μου ψάρι", σε σύλληψη Αντιγόνης Γύρα και χορογραφία-σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα, Johnny O. και των μελών της ομάδας Κινητήρας.
Το έργο βασίζεται στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Ο ψαράς και η γυναίκα του" και αφηγείται την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου για όλο και περισσότερα αγαθά, το θυμό του όταν τελικά τα χάνει, αλλά και το σάστισμά του όταν έρχεται αντιμέτωπος με το αναπόφευκτο γεγονός του θανάτου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 εώς 12 ετών.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 
"demo crazy /πώς να ξεφλουδίζεις ένα κρεμμύδι χωρίς δάκρυα" από τους cieLaroque, σε χορογραφία και καλλιτεχνική διεύθυνση Helene Weinzierl.
Ζήτω η ελευθερία της επιλογής! Σε καθημερινή βάση μπορούμε να αποφασίσουμε από μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Ξανθιά ή καστανομάλλα, πράσινη, κόκκινη ή μαύρη, τηλεόραση ή παράνομο κατέβασμα (download), παπάγια ή μανγκο. Όλα είναι διαθέσιμα: Υπάρχει ένας αναρίθμητος αριθμός επιλογών. Φανταστείτε μια απόφαση να αντιπροσωπεύεται από ένα κρεμμύδι. Θα μπορούσε κάθε στρώμα να αντιπροσωπεύει μια επιλογή;

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016
"Silver Blue", σε ιδέα και χορογραφία Milan Tomasik & Co.
Το "Silver Blue" είναι η συνέχεια της ομαδικής παράστασης "The Hunting Season" (2014), όπου αντιμετωπίζεται για μια ακόμη φορά η έρευνα του ρυθμού, που γίνεται η συνέπεια της σωματικής έντασης. Τα σώματα των χορευτών είναι εκφραστικά, δεξιοτεχνικά, και μας φέρνουν, στο νέο και μη αναμενόμενο αποτέλεσμα. Σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από δυσπιστία, φόβο και απελπισία, οι ερμηνευτές δημιουργούν μια αποφασιστικής σημασίας αντίθεση μιας πραγματικής χαράς.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
"Las Muchas" παράσταση με κυρίες 65+, από το cia Mariantonia Oliver.
Η παράσταση θα προκύψει από σεμινάριο που θα λάβει χώρα 20 με 23 Ιουλίου. Η προέλευση του project έγκειται στην αναγκαιότητα μας να σκεφτούμε για την πράξη της αποστασιοποίησης, της διάχυσης ως κίνημα της ύπαρξης και της περιοχής του απροσδιορίστου ως του μόνου πιθανού μέρους.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Βραδιά νέων χορογράφων
"Uncia", σε χορογραφία κι ερμηνεία Δανάης Δημητριάδη και Διονύση Αλαμάνου.
"Semicolon [;]", σε χορογραφία κι ερμηνεία Κατερίνας Αρχοντάκη.
"La Otra Familia. All these places had their moments", σε χορογραφία Patricia Hastewell.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016
"Betelgez", από τους "Κι όμΩς κινείται".
Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες. Μια έκρηξη, που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομμύρια χρόνια (πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ). 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016
"Hand to Hand", σε ιδέα και σκηνοθεσία Roser Lopez Espinosa.
Το "Hand to Hand" είναι ένα συγκεκριμένο μπαλέτο με τη φόρμα μάχης judo. Ο τρόπος της ηρεμίας (ηπιότητας) είναι ανεπαίσθητος με τη δική της στρατηγική και το δικό της ρυθμό. Χέρι με χέρι δύο χορευτές. Παίζοντας δίκαια και με ακρίβεια συνθέτουν ένα χορευτικό ντουέτο. Χέρι με χέρι μια κίνηση σαν (ως) χάδι.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016
Βραδιά ντουέτων
"Race to (g)race", από τους Alma Libre co., σε ιδέα και χορογραφία Αναστασίας Μπρουζιώτη.
"META-", από το Otro Lugar Danza. 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016
"A Room (Of Her Own) - [πράξη] 34", από το Πρόσχημα Dance Co., σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου.
"A room to grow", από τον Φώτη Νικολάου και το X-it Dancetheater.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: