Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 3η Πλατφόρμα Θεατρικής Μαθητικής Δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων Πειραιά

Leave a Comment
(24-3-2017)

re-start ή το θέατρο αλλιώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

"Το re-start ή το θέατρο αλλιώς", η 3η Πλατφόρμα Θεατρικής Μαθητικής Δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, και θα φιλοξενήσει τις θεατρικές παραστάσεις έντεκα δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής σημειώνει: "Το re-start ή το θέατρο αλλιώς-3η Πλατφόρμα Θεατρικής Μαθητικής Δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων μας δίνει ένα ζωντανό μάθημα στη σκηνή. Οι παραστάσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο ΔΘΠ είναι το αποτέλεσμα της στενής σχέσης μαθητή–θεατρικής πράξης και πρακτικής. Το θέατρο έρχεται κοντά στις νέες ηλικίες για να τις μυήσει στη δημιουργία και τον πολιτισμό, στη φαντασία και υπευθυνότητα. Έχουμε χρέος να τις υποστηρίξουμε".

Το ΔΘΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και της υπεύθυνης Βάσω Αρβανινταντώνη, συνδιοργανώνουν αυτό το διήμερο στο παρουσίασης θεατρικών μαθητικών δημιουργιών των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από μια συμμετοχική γιορτή για τη δημιουργία, την έκφραση και την επικοινωνία, να βιώσουν τη χαρά της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, να εισπράξουν την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από την εμπειρία της θεατρικής πράξης αλλά και να γνωρίσουν τον ίδιο το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2017
10:00 π.μ – 12:00 μ.μ.









Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: