Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Off off Athens 9 στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Leave a Comment
27 θεατρικές ομάδες στο Off Off Athens 9 στο Θέατρο Επί Κολωνώ(20-5-2017)

Το Θέατρο Επί Κολωνώ διοργανώνει για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων "Off off Athens", από τις 29 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου 2017. Σε κάθε βραδιά του Φεστιβάλ θα παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιεί δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 θεατρικές παραστάσεις.
Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 29 Μαΐου στις 20:45 και Τρίτη 30 Μαΐου στις 22:00
"Είσαι Εδώ(;)!", από τη Θεατρική Ομάδα Virtual, σε σκηνοθεσία Σταύρου Αποστολάτου.

Το έργο βασίζεται στην θεωρία του Πλάτωνα, για την αιωνιότητα και το ταξίδι της ψυχής μέσα από τις διάφορες μορφές που παίρνει στις πολλαπλές ζωές της σε ένα θνητό σώμα. Μέσα από έναν σουρεαλιστικό λόγο και την αναπόληση - εξιστόρηση καθημερινών περιστατικών εξετάζονται ερωτήματα όπως ο θάνατος, η αγάπη, η ευτυχία, η μοναξιά, ο έρωτας.
Ερμηνεύει ο Ηλίας Παρασκευόπουλος.


Δευτέρα 29 Μαΐου στις 22:00
"Ποιος; Που; Πως;", από τη Θεατρική Ομάδα Μη Μου Up Two.

Δύο ξένοι άνθρωποι, δυο ξεχωριστές ζωές, δύο διαφορετικοί κόσμοι που έρχονται κοντά τόσο απρόσμενα. Και μετά; Τα πάντα ή τίποτα. Κάθε ιστορία που αφηγούνται οι Μη Μου Up Two είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη και την επόμενη. Τα πρόσωπα και ο χώρος διαμορφώνονται πάντα σύμφωνα με την έμπνευση του κοινού. Οι ηθοποιοί δημιουργούν αυτοσχεδιάζοντας (Improv Theatre)και αφήνουν την ιστορία τους να χαθεί μετά το τέλος της παράστασης.
Παίζουν: Λίλα Μπάρμπα, Παναγιώτης Δελαβίνιας.


Τρίτη 30 Μαΐου στις 20:45 και Τετάρτη 31 Μαΐου στις 22:00
"Store 999", από τη Θεατρική Ομάδα Βουστροφηδόν, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα.

Έχεις βαρεθεί τη ζωή σου; Προτιμάς να μένεις στο κρεβάτι στο σκοτάδι και να μη βλέπεις άνθρωπο; Έχεις κατάθλιψη; Δεν έχεις λεφτά; Είσαι άρρωστος και θες να επιταχύνεις το θάνατό σου; Μήπως θες να αυτοκτονήσεις; Το μαγαζί Store 999 είναι ένα κατάστημα διαφορετικό από τ' άλλα. Στο μαγαζί Store 999 κάθε προϊόν κοστίζει 999 ευρώ. Το μαγαζί Store 999, δε βρίσκεται ούτε στη Βουκουρεστίου, ούτε στην πλατεία Κάνιγγος. Το μαγαζί Store 999 έχει 59 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. To μαγαζί Store 999 προτείνει ιδέες στους αυτόχειρες. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, Χάρης Χάρος, μας ανοίγει τις πόρτες του μαγαζιού, μας καλωσορίζει, μας αναφέρει τις προσφορές της ημέρας και μας συμβουλεύει να επιλέξουμε το πιο σωστό προϊόν και τον πιο ανώδυνο τρόπο για αυτοκτονία. Ο έρωτας όμως τι σχέση έχει με αυτό το μαγαζί;
Παίζουν: Ιωάννα Κόχειλα-Νουλλέλη, Δημήτρης Αντωνιάδης, Γιώργος Κρομύδας, Τατιαλένα Κατέχη.


Τετάρτη 31 Μαΐου στις 20:45 και Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 22:00
"Crush" από τη Θεατρική Ομάδα nopubitco, σε κείμενο και σκηνοθεσία nopubitco (Andrea-Lotta Γιαννακοπούλου και Χρήστος Καρανάτσης)

"Κυρίες και κύριοι, ζωντανά στη σκηνή του Επί Κολωνώ, φρέσκια από τον 73χρονο της ύπνο, η Lady Saligia και η "αμαρτία ή θάνατος" ζωή της! Για δυο μέρες μόνο, η πιο διάσημη "γυναίκα με τα μούσια" θα σας διασκεδάσει μέχρι δακρύων. Ό,τι και αν αυτό σημαίνει".
Ερμηνεύει η Lady Saligia.


Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 22:00
"Η χώρα των αραλύκων" από τη Θεατρική Ομάδα Δυναμό, σε κείμενο Ελεάννας Γρηγορίου και σκηνοθεσία Θεατρικής Ομάδας Δυναμό.

Κάπου, σε μια χώρα μακρινή και παράξενη, που τη διοικούσε μια άγρια φυλή, οι Αραλύκοι, ζούσε ένας νέος, που αγαπούσε πολύ τα βιβλία, ο Ριμπάλ. Ζούσε απομονωμένος , σε ένα σπίτι στην άκρη της Μεγάλης Πρωτεύουσας, μέχρι που εμφανίζονται μπροστά του 2 εισπράκτορες της Μεγάλης Διοίκησης της Χώρας και του παίρνουν, όλα του τα υπάρχοντα. Ο Ριμπάλ ψάχνοντας να βρει λύση, μπλέκεται σε μια μεγάλη περιπέτεια, που τον οδηγεί πολύ πιο μακριά από εκεί που φανταζόταν.
Παίζουν: Αντώνης Γουγής, Ελεάννα Γρηγορίου, Γιώργος Ζιώγαλας, Αθηνά Φραγκουλοπούλου.


Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 20:45 και Σάββατο 3 Ιουνίου στις 22:00
"Frida" από την Εταιρεία Θεάτρου ΟΜΑΖ, σε σκηνοθεσία Έλενας Βισέρη και Πέτρου Παπαζήση.

H Φρίντα Κάλο. Οι πίνακες, τα γράμματα, το ημερολόγιό της. Οι άλλοι. Μια γειτόνισσα, μια μητέρα, μια αδελφή, ένας αγαπημένος, ένας τελωνειακός, μια φίλη, ένας μαθητής, μια νοσοκόμα. Το Μεξικό. Ένας ιδιαίτερος πολιτισμός. Ένας άλλος κόσμος. Μια παράσταση με αφορμή την διάσημη ζωγράφο. Μέσα από το δικό μας βλέμμα, η ζωή και το έργο της. Ένα άτομο επί σκηνής.
Ερμηνεύει η Έλλη Χρονιάρη.


Σάββατο 3 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 4 Ιουνίου στις 22:00
"Η φυγή της Ιοκάστης", από την Εταιρεία Θεάτρου Salto Mortale, σε κείμενο Ματίνας Καράμπαληκαι σκηνοθεσία Ευγενίας Μακαντάση.

Η Ιοκάστη δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να εκφράσει τα συναισθήματα της και προσπαθεί να έρθει πιο κοντά σε αυτά. Η ονειροπόλα φίλη της και η ανορθόδοξη ψυχολόγος της συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια με το δικό τους μοναδικό τρόπο...
Παίζουν: Ματίνα Καράμπαλη, Φωτεινή Καραγκούνη, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, Δήμητρα Ζαχαροπούλου, Σάββας Πετρίδης.


Κυριακή 4 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 22:00
"Ρώσικη ρουλέτα" από τη Θεατρική Ομάδα Dell'Arte, σε κείμενο Ειρήνης Κυδωνάκη και σκηνοθεσία Δήμητρας Μπουρνελέ.

Η "Ρώσικη ρουλέτα" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τον ρατσισμό. Τρία κορίτσια-θύματα παγιδευμένα σε ένα περίπλοκο και επικίνδυνο παιχνίδι, που δημιουργείται από την ίδια την κοινωνία και τις αντιλήψεις της. Στο παιχνίδι αυτό υπάρχουν νικητές, ή μόνο ηττημένοι;
Παίζουν: Ειρήνη Κυδωνάκη, Ιωάννα Σφακιανάκη, Εβίτα Χασάπογλου, Δήμητρα Μπουρνελέ (φωνή).


Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 20:45 και Τρίτη 6 Ιουνίου στις 22:00
"Χάνγιο ή η Βεντάλια", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ζαμπίας Πατεράκη.

Ένα ιαπωνικό έργο Νο, μεταφερμένο στη σύγχρονη εποχή. Δύο γυναίκες σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη. Ένας άντρας με χαρτοφύλακα στο χέρι, ένας άντρας με πρόσωπο σκελετού.
Παίζουν: Μαρίνα Σωκράτη, Άλκηστις Βούλγαρη, Αργύρης Αποστόλου.


Τρίτη 6 Ιουνίου στις 20:45 και Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 22:00
"Η απολογία του Ιησού" του Αντρέα Πολυκάρπου, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράπτη.

Ο Ιησούς κλεισμένος στο κελί του μια μέρα πριν τη σταύρωση προσπαθεί να αφαιρέσει τη μάσκα του θεανθρώπου που του φόρεσαν προκειμένου να επιτελέσει το ρόλο σωτήρα που τού δόθηκε. Αποδέχεται τη θνητή του φύση ερχόμενος αντιμέτωπος με όλα τα φαντάσματα της ζωής του. Μονολογεί για τις πλάνες της μάνας του, των ανθρώπων που πιστεύουν σε Θεούς και τα σκοτάδια του χριστιανισμού. Θυμάται, όμως, τον έρωτα, την ηδονή που του πρόσφερε η Μαρία η Μαγδαληνή.
Ερμηνεύει ο Τάσος Ράπτης.


Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 20:45 και Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 22:00
"Σούπερκραχ" από την Εταιρεία θεάτρου Οίστρο, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Καστρινού.

Μηδενισμός, εγωισμός, διαφθορά, βαθύπλουτοι και πένητες, εταιρείες, κολεκτίβες, χρηματιστές, τράπεζες, καπιταλισμός. Παράγωγα, swaps, αξιόγραφα, CDS, CDO, συστημικό ρίσκο, options, futures, υποθήκες, ομόλογα, επιτόκια, collaterals, οίκοι αξιολόγησης… Προοδευτικοί και συντηρητικοί καλούνται να βρουν λύσεις, να κινήσουν τον κόσμο και την ιστορία προς την κατεύθυνση που επιθυμούν. Ποια είναι η ψυχολογική βάση των πολιτικών μας επιλογών; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε κατεύθυνση ακόμα κι αν αναγνωρίζουμε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν λειτουργούν αποτελεσματικά; Ας μιλήσουμε για όλα αυτά με απλό και όχι απλοϊκό τρόπο και στιγμιότυπα βγαλμένα από την πιο εξωφρενική κωμωδία.
Παίζουν: Νικήτας Αναστόπουλος, Στέλλα Αντωνίου, Νίκη Καράλη, Μαργαρίτα Καστρινού, Σάββας Κοβλακάς, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Ιουλία Πύρρου.


Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 22:00
"Κλειστό δωμάτιο" από Θεατρική Ομάδα In vivo, σε κείμενο Σοφίας Φωτεινάκη και σκηνοθεσία Ορέστη Δικαίου.

Τέσσερις χαρακτήρες αναζητούν την αυθεντικότητα. Μ’ αυτή τους την απόπειρα ζουν σύμφωνα με τις ανάγκες της εσωτερικής τους ύπαρξης, κι όχι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Πόσο εύκολο είναι να έχουν μια αυθεντική συνάντηση με τον εαυτό τους;
Παίζουν: Εύα Αγραφιώτη, Ορέστης Ζακυνθινός, Κατερίνα Παντούλη, Σοφία Φωτεινάκη.


Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20:45 και Σάββατο 10 Ιουνίου στις 22:00
"Mall" από τη Θεατρική Ομάδα Neverlanders, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αναστάση Πινακουλάκη.

To Mall αφορά τη φανταστική ιστορία αρπαγής ενός ανήλικου αγοριού από έναν πωλητή του καταστήματος παιχνιδιών Neverland. Αυτό που δυσχεραίνει την ανακριτική διαδικασία είναι πως οι κάμερες ασφαλείας δεν συνδέουν τον φερόμενο ως δράση και το αγνοούμενο αγόρι. Τελικά είναι η Neverland το κατάστημα παιχνιδιών που κανένα παιδί δε θα θέλει να φύγει;
Ερμηνεύει ο Λάζαρος Βαρτάνης.


Σάββατο 10 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 11 Ιουνίου στις 22:00
"Απέναντι", σε κείμενο και σκηνοθεσία Άνελλης Ξηρογιάννη.

Κεντρικά πρόσωπα ο Άγης και η Δέσποινα, ένα ανδρόγυνο. Ο καθένας περιχαρακωμένος στο καβούκι του, απέναντι στην ρουτίνα και τον ελλειπτικό εαυτό του. Εκείνος στο σαλόνι, εκείνη στην τουαλέτα. Ένα βράδυ ίδιο με τα άλλα. Κρυμμένοι πίσω απ' τον τοίχο τους αναμετρούνται με ψεύδη, ειρωνείες, ανασφάλειες, προσωπικές φοβίες και όλα όσα ονειρεύτηκαν αλλά δεν κατάφεραν ν' αγγίξουν. Δυο άνθρωποι που αδυνατούν να μοιραστούν ακόμα και μια χαρούμενη είδηση που θα τους αλλάξει τη ζωή.
Παίζουν: Απόστολος Φωτεινός, Όλγα Ρωμανού.


Κυριακή 11 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 22:00
"Περί εκτός ορίων έρωτος" από τη Θεατρική Ομάδα Ro.cooperativa, σε σκηνοθεσία Μάνου Παπαδά.

Τρεις άνθρωποι. Θύτες και θύματα στο ίδιο τους το πάθος, αφηγούνται την ιστορία τους. Υπάρχουν όρια στον έρωτα? Μία devised performance αφιερωμένη σε αυτούς που ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και μεταπήδησαν στη σφαίρα της παραφροσύνης.
Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μάνος Παπαδάς, Ποπέτα Σούκου.


Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 20:45 και Τρίτη 13 Ιουνίου στις 22:00
"Όταν ο λύκος" από τη Θεατρική Ομάδα med-ἄ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.

"... Όταν ήμουνα μικρός, ολάκερος ο κόσμος ήταν ψέμα. Η μαμά μου έλεγε πως κάθε βράδυ ο ήλιος κρύβεται για να βγούνε τα αστέρια. Έλεγε ότι τα παραμύθια είναι ζωντανά και οι λύκοι πάντα πεθαίνουνε στο τέλος. Όμως ποτέ δεν είπε ποιος θα τους σκοτώσει.
Και τώρα φοβάμαι πραγματικά... δε θέλω να πεθάνω"…
Παίζουν: Δέσποινα Κυπριζλή, Δήμητρα Πρέκα, Όλγα Χαζάπη, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Χαρίδημος Ξενικάκης. Μαζί τους η μουσικός: Σαφήκα Καντούρα.


Τρίτη 13 Ιουνίου στις 20:45 και Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 22:00
"Selfie-Sh", από τη Θεατρικό Ομάδα Theater Can Kill (Κορνέλια Κυριάκη, Έλενα Τριανταφύλλου)

Μια ξεκαρδιστική performance για "δυνατούς" χρήστες που φλερτάρει με την αγάπη, τη μοναξιά, την κρίση, την πατρίδα, την προσφυγιά, την θρησκεία, την τέχνη, την ανεργία, την μελαγχολία, την αστρολογία, την οικογένεια, τον έρωτα… Μια παράξενη φιλία ανάμεσα σε δύο ολότελα διαφορετικά κορίτσια που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Όχι αυτόν τον απέραντο κι επικίνδυνο που βρίσκεται γύρω μας αλλά εκείνον τον άλλο, τον μικρό κι εύθραυστο που κρύβουμε μέσα μας.
Παίζουν: Κορνέλια Κυριάκη, Έλενα Τριανταφύλλου.


Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20:45 και Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 22:00
"Αντίφωνο σε 3 πράξεις" από τη Θεατρική Ομάδα DItYP (Do It Yourself Professionally), σύλληψη και κείμενο Ολίβια Λήδα Καλούδη.

Ένας μαέστρος διευθύνει μια θεατρική παράσταση με τρεις πρωταγωνιστές. Οι διάχυτες ανησυχίες των τεσσάρων μήπως η παράσταση παραείναι θεατρική ή παραείναι μουσική, οδηγούν σε ένα απροσδόκητο finale δράσης. Μια performance που υποστηρίζει έναν διαφορετικό ορισμό του θεάτρου και της μουσικής, αυτοαναφερόμενη στα συστατικά της στοιχεία, στις οικείες συμβάσεις της και στις ανοίκειες σύγχρονες τεχνικές της, με χιούμορ αλλά και διερευνητική διάθεση.
Ερμηνεύει η Ολίβια-Λήδα Καλούδη.


Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:45 και Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 22:00
"Ποια είναι τελικά η Άννα;" (βασισμένο στο "Attempts on her Life" του Martin Crimp) από τη Θεατρική Ομάδα Ετιούντ, σε σκηνοθεσία και δραματουργία Τάσου Καρακύκλα.

Ποια είναι τελικά η Άννα; Και τι σχέση έχει με έναν τηλεφωνητή που ακούγονται αλλόκοτα μηνύματα, με ένα κομμένο δέντρο που χουν χαράξει πάνω του ένα όνομα, ένα σπορ αυτοκίνητο, μια εικόνα που αφηγείται ιστορίες μιας αυτοκτονίας και με ένα υπερόπλο κατάλληλο για τη διεθνή τρομοκρατία και ταυτόχρονα για τους διώκτες της; Η Ομάδα Ετιούντ, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Υποκριτικής της Ομάδας ΝΑΜΑ, καλείται να διαλευκάνει το μυστήριο και να στοχαστεί πάνω στη ζωή και την τέχνη.
Παίζουν: Πέγγυ Δαμουλή, Στελλίνα Νικολάου, Γιώργος Ράγιας, Λίνα Τσαλαματά, Ηλιάνα Χατζηδημητρίου. 


Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:45 & Σάββατο 17 Ιουνίου στις 22:00
"Στόμα γεμάτο χώμα" από τη Θεατρική Ομάδα Άγρια Σκέψη.

Πέντε ετερόκλητοι χαρακτήρες συγκροτούν μια ένοπλη ομάδα: Η Στέλλα, σκαστή από έναν ασφυκτικό μικροαστικό περίγυρο. Ο Γιώργος, πρώην καθηγητής πανεπιστημίου και μέχρι πρότινος σεβαστό μέλος μιας μικρής επαρχιακής πόλης. Η Αλίκη, πρώην πληρωμένη δολοφόνος. Ο Μανώλης, άνεργος φωτογράφος. Ο Φραγκίσκος, ο μικρότερος της παρέας και ο πιο παρορμητικός. Κι ένας κατά λάθος όμηρος (;)
Με μια παγκόσμια σύρραξη έτοιμη να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, με τον καθημερινό κοινωνικό πόλεμο να μαίνεται σε όλες του τις εκφάνσεις, οι πέντε ήρωες θα κληθούν να διαχειριστούν τις τεταμένες διαπροσωπικές τους σχέσεις και να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τις επιλογές τους.
Παίζουν: Ευφροσύνη Βαλταδώρου, Αναστασία Δεμέστιχα, Διονύσης Λάνης, Σάββας Πογιατζής, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τύρος.


Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:45 και Κυριακή 18 Ιουνίου στις 22:00
"Inemuri' από την Ομάδα Past Perfect.

Δυο φίλοι συναντιούνται μετά από καιρό στη κηδεία των άλλων δυο φίλων της παρέας. Ένα έργο με αφορμή τον θάνατο, την ανδρική φιλία, τα 90’ς και την ενηλικίωση. Πόσο εύκολα μπορεί να δοκιμαστεί μια παιδική φιλία; Τι κρύβεται ανάμεσα στο 1990 και στο 2017; Ο θάνατος οδηγεί τελικά στην ενηλικίωση;
Παίζουν: Γιώργος Σπάνιας, Νικόλας Φραγκιουδάκης.


Κυριακή 18 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 22:00
"Απόγονοι του Οιδίποδα", από τη Θεατρική Ομάδα synthesis, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη.

Η κατάρα της γενιάς και η ατομική ευθύνη, το μίασμα και ο εξαγνισμός, ένας αλληλοσπαραγμός, μια ταφή. Πώς θα μπορούσε να διαβαστεί αυτό σε μια νέα πραγματικότητα; Πώς τα παιδιά αντιδρούν σε όσα “κληρονομούν” από τους γονείς τους; Η άστοχη ενέργεια και η παθητικότητα. Υπάρχει άραγε άλλη επιλογή; Οι συντελεστές της παράστασης, με αφορμή τα κείμενα των τριών μεγάλων τραγικών ποιητών, που αναφέρονται στον οιδιπόδειο μύθο, ανιχνεύουν πώς οι απόγονοι του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, δρουν ή αντιδρούν, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν το δικό τους αξιακό σύστημα, διατηρώντας αυτό του παρελθόντος.
Παίζουν: Ντόρις Θεοδωρίδη, Αντιγόνη Μαυραγάνη, Σωκράτης Ρομανίδης.


Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 20:45 και Τρίτη 20 Ιουνίου στις 22:00
"Σαν Θεός" από τη Θεατρική Ομάδα Hamlet Machine, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αμέλιας Ελευθεριάδου.

Όλες οι θρησκείες είναι μία χιλιοειπωμένη θρησκεία. Ένα συνονθύλευμα Ιδεών οριοθέτησης του άπιαστου στο μέρος και το όλον του. Και πίσω από κάθε πίστη στέκεται η σιωπή του Θεού. Σε αυτήν την τομή πρόσκρουσης κυριαρχούν τα θραύσματα του ανθρώπου. Σαν Θεός , δηλαδή ο εν δυνάμει Θεός. Ο κάθε και κανένας Θεός ή ο ίδιος ο άνθρωπος.
Παίζουν: Βασιλική Βλαχούλη, Δημήτρης Δημάκης, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Δημήτρης Κυπραίος, Σάντυ Μακροπούλου, Νίκος Μαρνάς, Μιχαηλία Μουσάκου, Ελπίδα Παπαμήτσου, Χρυσή Χατζηβασιλείου.


Τρίτη 20 Ιουνίου στις 20:45 και Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 22:00
"Love me Bro" Θεατρική Ομάδα Έξω φρενών, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Μαρμαρινού.

Σε μία μικρή πόλη της Ελλάδας ζουν ο Τζίμης, ένας πλασιέ φτηνών αρωμάτων, και ο Τόνυ, ο μικρότερος αδελφός του. Σ’ ένα σπίτι όπου τα κόμικς και τα γυναικεία παπούτσια δεσπόζουν, τα δύο αδέλφια, έχοντας αναπτύξει μία περίεργη σχέση, συμβιώνουν και αναζητούν -ο ένας μέσω του άλλου- μια καλύτερη ζωή. Α, έχουν και έναν σκύλο. Τον Ομάρ.
Παίζουν: Βασίλης Πουλάκος, Δημήτρης Δαμιανός, Νικολέτα Παπανικολάου, Ηρώ Λαζή.


Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:45
"Cinderella: όσα δεν ξέρετε", κωμικός αυτοσχεδιασμός από τη Θεατρική Ομάδα Γλυκές Ρέγγες.

"Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν μια όμορφη και καλόκαρδη κοπέλα που ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι με τη μητριά της και τις δύο κόρες της…"
Είναι αλήθεια πως ένα παραμύθι κατά την αφήγηση εξελίσσεται πάντα σ’ έναν δικό του, ξεχωριστό, μαγικό κόσμο. Μπορεί, επίσης, να έχει πάντα την ίδια αρχή, όπως μας την έμαθαν, όμως κάθε φορά που τελειώνει, εμείς γνωρίζουμε γι’ αυτό περισσότερα από ποτέ. Όσο για τους ήρωες του παραμυθιού, δεν χωρά αμφιβολία! Οι ήρωες είναι αυτοί που μας οδηγούν από το ψέμα στην αλήθεια της ζωής.
Παίζουν: Γιούλη Βομπίρη, Πέγκυ Δαμουλή, Ιπποκράτης Τροβάς, Κλαίρη Χατζηγιάννη, Ελίνα Χριστοδουλάκη.


Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 20:45 και στις 22:00
"Emotions Projects" από τη Θεατρική Ομάδα ΑΝΑΧάΤΑ, σε σύλληψη, κίνηση και σκηνοθεσία Ασπασίας Μηλιαράκη.

Έρωτας..Ζήλια.. Έλλειψη εμπιστοσύνης..Αγάπη.. Απόρριψη.. Εξάρτηση.. Ποιά αγάπη..Ενοχές.. Φόβος.. Θυμός..Δεν θέλω να δώσω..Σ’ αγαπάω..δεν θέλω να νιώσω..Κρυώνω..Αγάπη..Θα φύγεις..ΑΓΑΠΗ...
Παίζουν: Γαρυφαλιά-Αγλαία Μπάκουλα, Λευτέρης Καραδήμας, Κατερίνα Βουλαδάκη, Αλίνα Πουζάνοβα, Δώρα Τσιαμπούρη, Γιάννης Οικονόμου, Ελένη Λόντου, Χάρης Κίτσιος, Μαρία Ιερείδου, Κατερίνα Κρίστενσεν-Κουφάκη, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Ειρήνη Ντουλάκη, Πασχάλης Γκένιος.


Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 20:45
"Όλα τα βουβά πρόσωπα" από τη Θεατρική Ομάδα ensemble23, σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κοσμίδη.

Μία παράσταση βασισμένη στην ιστορική τραγωδία του Marlowe Εδουάρδος Β΄, αναφερόμενο σε ιστορικά πρόσωπα του 1307. Τι συμβαίνει όταν υπάρξει η δυάδα σε έναν κόσμο αποτελούμενο από συντονισμένες μονάδες; Η φράση του Εδουάρδου στον αγαπημένο του Γκάβεστον, μας θυμίζει ποιος είναι ο καταλύτης της τραγωδίας: "Φτάνει να σε έβλεπα να μου χαμογελάς και να με παίρνεις αγκαλιά"...
Παίζουν: Δημήτρης Βαλιώτης (τύμπανα ), Γιώργος Γκρίνιας, Ιάσωνας Ζάραγκας (σαξόφωνο ), Χάρης Ηλιάδης, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Μάριος Μορφίδης (πιάνο ), Αντωνία Τεκνετσίδου.


Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα, τηλ. 210 5138067)
Δευτέρα 29 Μαΐου έως Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017


Εισιτήρια: 5€ (για μια παράσταση), 6€ (για δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς), 25€ (διαρκείας max 27 παραστάσεις), 17€ (διαρκείας max 20 παραστάσεις)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: