Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Τα βραβεία του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Leave a Comment
(4-9-2017)

Ολοκληρώθηκε το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2017.
Η κριτική επιτροπή (Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Άννα Κουρή, Ντίνα Κώνστα, Γιάννης Μαργαρώνης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Πάνος Σκουρολιάκος) και το κοινό παρακολούθησαν και επιβράβευσαν τις ερασιτεχνικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν και αυτή τη χρονιά στην ακριτική πόλη του Έβρου.
Τα βραβεία κριτικής επιτροπής και κοινού:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης
"Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου
από την Ομάδα "Θεάτρου Περιπέτεια" Θεσσαλονίκης.

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης 
"Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη, από τη Θεατρική Ομάδα "Οι Γεραγίδες" Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης 
"Ο Έβρος απέναντι" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη
από τη Θεατρική Ομάδα "Θρυαλλίδα" Βόλου.

Βραβείο σκηνοθεσίας
Κώστας Μέρρας, για τη σκηνοθεσία της παράστασης "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.)

Βραβείο σκηνογραφίας
Μαγδαληνή Σίγα, για τα σκηνικά της παράστασης "Ο Φιάκας" του Δημοσθένη Μισιτζή, από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων "Μελίνα Μερκούρη" της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Βραβείο ενδυματολογίας
Μαγδαληνή Σίγα, για τα κοστούμια της παράστασης "Ο Φιάκας" του Δημοσθένη Μισιτζή, από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων "Μελίνα Μερκούρη" της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου
Μαρία Βαλτινού, για την ερμηνεία της στο ρόλο της μικρής "Έλεν Κέλλερ" στην παράσταση "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.)
Κούλα Κουντουρούδα, για την ερμηνεία της στο ρόλο της "Πένης Τροκούδη" στην παράσταση "Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα "Οι Γεραγίδες" Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου.

Βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου
Τάσος Παπαγεωργίου, για την ερμηνεία του στο ρόλο του "Κώστα" στην παράσταση "Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Ομάδα "Θεάτρου Περιπέτεια" Θεσσαλονίκης
Νίκος Ιωαννίδης, για την ερμηνεία του στο ρόλο του "Λυκούργου Τροκούδη" στην παράσταση "Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, από τη Θεατρική Ομάδα "Οι Γεραγίδες" Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου.

Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου 
Σοφία Κασούρη-Νόττα, για την ερμηνεία της στο ρόλο της "θείας" στην παράσταση "Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από την Ομάδα "Θεάτρου Περιπέτεια" Θεσσαλονίκης.

Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου
Λάζαρος Γιούλας, για την ερμηνεία του στο ρόλο του "Σερχάτ" στην παράσταση "Ο Έβρος απέναντι" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα "Θρυαλλίδα" Βόλου.

Βραβείο μουσικής σύνθεσης
Κώστας Βόμβολος, για τη μουσική σύνθεση στην παράσταση "Ο Φιάκας" του Δημοσθένη Μισιτζή, από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων "Μελίνα Μερκούρη" της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Βραβείο μουσικής επιμέλειας
Φάνης Αλεξανδρής, για τη μουσική επιμέλεια της παράστασης "Ο Έβρος απέναντι" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, από τη Θεατρική Ομάδα "Θρυαλλίδα" Βόλου.

Βραβείο φωτισμού
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.) για τους φωτισμούς της παράστασης "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Έπαινοι ερμηνείας
στον Ανδρέα Τσιρούνη, για την ερμηνεία του στον ρόλο του μικρού "Πέρσυ" στο έργο "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.)
στον Ορέστη Πρεφτίτση, για την ερμηνεία του στον ρόλο του "Γιάννη" στην παράσταση "Ο Φιάκας" από τον Δήμο Νεάπολης–Συκεών.
στον Στέφανο Λάππα, για την ερμηνεία του στον ρόλο του "Αλέκου" στην παράσταση "Ο Έβρος απέναντι" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, από τη Θεατρική Ομάδα "Θρυαλλίδα" Βόλου
στον Αντώνη Κακαμούκα, για την ερμηνεία του στον ρόλο του "Μάνου" στην παράσταση "Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Ομάδα "Θεάτρου Περιπέτεια" Θεσσαλονίκης.


ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
"Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη, από τη Θεατρική Ομάδα "Οι Γεραγίδες" Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου

2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
"Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον, σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρα, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.)

3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
"Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου, από την Ομάδα "Θεάτρου Περιπέτεια" Θεσσαλονίκης.






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: