Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Φεστιβάλ 'Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα' στο Από Μηχανής Θέατρο

Leave a Comment
(2-9-2017)

Το Θέατρο Από Μηχανής, με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μυλωνά, θα φιλοξενήσει από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017,
το Φεστιβάλ "Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα" που θα περιλαμβάνει τη δουλειά των συγγραφέων του 1ου Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου. 

Η ιδέα του Φεστιβάλ ανήκει στη Βάνα Πεφάνη και τον Αναστάση Πινακουλάκη.

Η παρουσίαση των θεατρικών έργων θα γίνει σε μορφή αναλογίου και την ευθύνη κάθε παρουσίασης θα φέρουν οι συγγραφείς.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

"Heaven" του Δαμιανού Αγραβαρά.
Ένα ζευγάρι θα ζήσει τον δικό του εφιάλτη στην προσπάθειά του ν’ αγγίξει το όνειρο, να δει τον παράδεισο. Αλλά μήπως εκεί που τελειώνει ο παράδεισος του ενός ξεκινά η κόλαση του άλλου;

"α-νεφελες" της Σοφίας Βασιλαντωνάκη.
Ένας και Μία αγαπιούνται και μοιράζονται μια ανέφελη ζωή χωρίς προβλήματα, χωρίς καθημερινότητα. Τα σύννεφα θα εμφανιστούν όταν η τέλεια ζωή δεν είναι αρκετή για έναν από τους δύο.

"Μπούκα Μάλεβιτς" του Γρηγόρη Δροσίδη.
Μια φαινομενικά αποτυχημένη διάρρηξη αποκτά άλλη διάσταση μετά την ανακάλυψη ενός ασυνήθιστου πίνακα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την εμφάνιση του ιδιοκτήτη του σπιτιού και ο πίνακας μετατρέπεται σε μήλο της Έριδος, με διαφορετική αξία για κάθε διεκδικητή.

"September" της Γεωργίας Κούρτη.
Η Βάλια στα δεκαέξι, εκείνος στα σαράντα. Εκείνη μαθήτρια, εκείνος καθηγητής της στα Μαθηματικά. Θα την ακολουθεί για πάντα. Μπορεί ο απόλυτος κι άνευ όρων έρωτας να χωρέσει σε μαθηματικές πράξεις κι αστερισμούς; Πόσο ροζ χωράει στην εξίσωση του Όιλερ;

"Το τραύμα" του Ηλία Μαρούτση.
Τρία πρόσωπα, τρεις ιστορίες, ένα τραύμα μου μετατοπίζεται και επανέρχεται μέχρι να βρει δικαίωση. Ένα άρρωστο παιχνίδι ή μια βαθιά διαδικασία κάθαρσης και εξιλέωσης; Tρεις φίλοι επινοούν ιστορίες με αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Κάθε φορά ένα διαφορετικό πρόσωπο φέρει το τραύμα και προσπαθεί να φέρει στο φως αυτό με το οποίο κανείς τους δεν μπορεί να αναμετρηθεί.

"Οικόσιτο" του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Μια σωστή ελληνική οικογένεια αποτελείται από μία μαμά και την κολλητή της φίλη, έναν μπαμπά που λιποθυμά οικειοθελώς, ένα γιο που αφήνει έγκυο την κόρη του γειτόνου κι ένα γατί ψόφιο… τελείως ψόφιο. Η καλοτυχία για την οικογένεια είναι θέμα σήψης.

"Πεδίον του Άρεως" του Αναστάση Πινακουλάκη.
Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία του Έλιο και του Μουστάφα, ανήλικων μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα του 2017 αναζητώντας το Δυτικό Όνειρο.

"Αθανασία" της Αλεξάνδρας Πιπλικάτση. 
Ένας συγγραφέας γράφει αναζητώντας την αθανασία. Η Αθανασία, μπροστά στο παράθυρο, μετράει τους χτύπους της ζωής. Η Ζωή εμφανίζεται πάντα απρόσκλητη. Ο Ερμής έρχεται για να εκτελέσει μια περίεργη εντολή. Ξημερώματα της μέρας των ψυχών, ο συγγραφέας θα συναντήσει για τελευταία φορά την Αθανασία και θα κληθεί να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή του.

"Περί υποταγής" της Μαίρης Σάββα. 
Το πείραμα υπακοής του Μίλγκραμ γίνεται αφορμή για ενδοσκόπηση. Τελικά όλοι μας μπορούμε να γίνουμε πειθήνια όργανα μιας "εξουσίας", εάν οι συνθήκες μας πιέσουν κατάλληλα…

"Το κοινό καλό" της Νατάσας Σίδερη. 
Μια αιφνιδιαστική απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα πιάνει τους πολίτες εξ απροόπτου. Καθώς τα σκουπίδια στους δρόμους συσσωρεύονται, κι οι αρρώστιες προσβάλλουν τα πρώτα τους θύματα, η κοινωνία καλείται ν’ αποφασίσει αν θα εμμείνει στις αξίες του πολιτισμού, ή αν θα υποκύψει στο ένστικτο του ζώου που απειλείται.

"Ευχαριστήριος λόγος" του Δημήτρη Φούτσια.
Μια Οικογένεια. Σαν Οικογένεια. Η Οικογένεια! Η Οικογένεια; Οικογένεια. Καμιά φορά παίρνει μια ζωή για να μαθευτεί ένα μυστικό. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πεις από καρδιάς ένα ευχαριστώ.


Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5231131)
Εισιτήρια: 5€ (γενική είσοδος), 10€ (day pass)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: