Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Greek Play Project: Σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο στο Θέατρο Σταθμός

Leave a Comment
(19-9-2017)

Το Greek Play Project*, η διαδικτυακή πλατφόρμα για το σύγχρονο ελληνικό έργο, έγινε τριών χρονών και γιορτάζει παρουσιάζοντας τα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με θέμα "Γράψε τον Μύθο σου", που είχε προκηρυχθεί τον Απρίλιο του 2015.
Το βραβευμένο έργο της Δέσποινας Καλαϊτζίδου "Ελένη ή Σούλα" -που σκηνοθετεί ο Γιώργος Λύρας- είναι ένας ατμοσφαιρικός, ποιητικός και με πολύ χιούμορ μονόλογος που ισορροπεί μεταξύ του αρχαίου μύθου και του σύγχρονου κόσμου. Ερμηνεύει η Ευαγγελία Μουμούρη.

Σε σκηνικό αναλόγιο θα παρουσιαστεί το έργο που απέσπασε τον έπαινο της Επιτροπής, "Διαγώνια" της Παναγιώτας Δημοπούλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ανδρέα Ανδρέου και με τη συμμετοχή του Κωστή Καλλιβρετάκη και της Φρειδερίκης Φίλη.

Την παρουσίαση των έργων θα πλαισιώσει συζήτηση με θέμα "Θεατρικοί διαγωνισμοί και σύγχρονο ελληνικό έργο".

Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 211 4036322)
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στις 18:00
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη

*Η δίγλωσση διαδικτυακή πλατφόρμα Greek Play Project, βγήκε στον αέρα τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι μια πρωτοβουλία για την προώθηση και τη στήριξη του σύγχρονου ελληνικού έργου αλλά και της σκηνικής πράξης. 56 συγγραφείς, 400 έργα, θεωρητικά κείμενα, συνεντεύξεις, κριτικές, επικαιρότητα και νέα, καταγραφή των ελληνικών έργων που ανεβαίνουν στις σκηνές, άνθρωποι που συναντήθηκαν μέσα από την προσπάθειά του και παραστάσεις που ανέβηκαν χάρη στη γέφυρα που έφτιαξε. Εμπνεύστρια, δημιουργός και υπεύθυνη του Greek Play Project είναι η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ειρήνη Μουντράκη.








Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: