Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Καινούργια σελίδα': μια δραματική κομεντί-ύμνος στη δύναμη της αγάπης

Leave a Comment
"Καινούργια σελίδα" του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.(14-10-2017)

Ο συγγραφέας Τζορτζ Σνάιντερ, ένας μεσήλικας άντρας που έχει πρόσφατα χηρέψει, και η ηθοποιός Τζένι Μαλόουν, η οποία έχει μόλις πάρει διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της, έχουν κουραστεί να βγαίνουν ραντεβού και αποφασίζουν πως δεν είναι έτοιμοι να κάνουν μια καινούργια αρχή. 

Όμως ο αδελφός του Τζορτζ, ο Λέο Σνάιντερ, και η φίλη της Τζένι, η Φέι Μέντγουϊκ, δεν τους αφήνουν ήσυχους, τους πιέζουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ο Λέο και η Φέι, που γνωρίζονται από παλιά και αντιμετωπίζουν προβλήματα στους γάμους τους, ξαναβρίσκονται τυχαία ένα βράδυ και κανονίζουν να προξενέψουν τον Τζορτζ με την Τζένι. Αρχικά και οι δυο αρνούνται κατηγορηματικά το προξενιό, όταν όμως γνωριστούν από ένα παιχνίδι της τύχης οι βεβαιότητές τους θα ανατραπούν και θα ερωτευθούν τρελά ο ένας τον άλλο. Και ενώ ο Τζωρτζ και η Τζένι αποφασίζουν να γυρίσουν μαζί καινούργια σελίδα στη ζωή τους το παρελθόν τούς στοιχειώνει και εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους. Θα μπορέσει ο έρωτάς τους να υπερβεί τα εμπόδια;

"Καινούργια σελίδα" του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Η "Καινούργια σελίδα", γραμμένη το 1977, είναι ένα από τα πλέον αυτοβιογραφικά έργα τού πολύ δημοφιλούς στην Ελλάδα κωμωδιογράφου. Ο Νιλ Σάιμον αφηγείται μια πολύ προσωπική ιστορία: τη γνωριμία του με τη δεύτερη σύζυγό του, και τον σφοδρό έρωτά τους, ενώ πενθεί ακόμα για τον χαμό τής πρώτης του συζύγου. Ο συγγραφέας μεταπλάθει αυτή την τόσο προσωπική ιστορία σε μια εξαιρετικά αστεία και συγκινητική κωμωδία. Μια δραματική κομεντί για τις δυσκολίες αλλά και τις υπέροχες ανατροπές που μας επιφυλάσσει η ζωή, ένα έργο για όλες αυτές τις καινούργιες σελίδες που καλούμαστε να γυρίσουμε στην πορεία μας. Ο Σάιμον μέσα από έναν ύμνο στη δύναμη της αγάπης μάς κάνει να γελάσουμε και να συγκινηθούμε μέχρι δακρύων βλέποντας στον καθρέφτη τη δική μας διαδρομή στη ζωή.

Μετάφραση: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν
Βοηθός σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου
Φωτογράφος: Μαριλένα Σταφυλίδου
Ψηφιακή επεξεργασία: Μάριος Γαμπιεράκης
Παραγωγή : Α.Μ ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

Παίζουν: Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Καλλιμάνη, Άνδρη Θεοδότου, Άγγελος Μπούρας.

Θέατρο Γκλόρια Μικρό (Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3642334)
Κάθε Τετάρτη στις 20:15, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:15, από 8 Νοεμβρίου 2017 έως 28 Ιανουαρίου 2018
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο)
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: