Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Lippy' από το ιρλανδικό Dead Centre στα 52α Δημήτρια

Leave a Comment
"Lippy", από την Ομάδα Dead Centre, σε σκηνοθεσία Ben Kidd και Bush Moukarzel.(1-10-2017)

Τον Ιούλιο του 2000, τα άψυχα σώματα τριών αδελφών και της θείας που τις ανέθρεψε ανακαλύπτονται από τον σπιτονοικοκύρη τους σε ένα χωριό της Ιρλανδίας. Όπως προκύπτει, λιμοκτόνησαν έπειτα από κοινή απόφαση, χωρίς να έχουν αφήσει πίσω κάποιο σκεπτικό της απόφασής τους, πέρα από ασαφή ντοκουμέντα και σκισμένα γράμματα.

Το μυστηριώδες συλλογικό σύμφωνο αυτοκτονίας θα παραμείνει οριστικά ανεξήγητο, και το αναπάντητο "γιατί" δίνει την αφορμή στον θίασο Dead Centre να ανταποκριθεί δημιουργικά στο δράμα, αντί να επιχειρήσει μια υποθετική αναπαράστασή του. Παντρεύοντας στοιχεία από το μεταδραματικό, το αφηγηματικό και το διαδραστικό θέατρο, η ανερχόμενη ιρλανδική ομάδα δίνει τη δική της εκδοχή αυτής της τραγωδίας.

"Lippy", από την Ομάδα Dead Centre, σε σκηνοθεσία Ben Kidd και Bush Moukarzel.

Σκηνικά: Andrew Clancy
Κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα: Grace O'Hara
Φωτισμοί: Stephen Dodd
Μουσικοί-ήχοι: Adam Welsh.

Παίζουν: Joanna Banks, Bush Moukarzel, Gina Moxley, Catriona Nu Mhuircu, Liv O'Donoghue, Dan Reardon, Ailbhe Wakefield-Drohan, Adam Welsh.

52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ
Θέατρο Αυλαία (Κτήριο ΧΑΝΘ, είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο)









Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: