Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Hommage': Η ζωή του Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

1 comment
(11-11-2017)

"Hommage". Μία site specific παράσταση για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή αποκλειστικά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές ανακαλύπτουν τα ίχνη και την παρουσία του Λευτέρη Βογιατζή μέσα σε όλο τον χώρο του θεάτρου του, σε ένα θέαμα που συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα και με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του. 

Με τη multimedia αυτή παράσταση, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ανοίγεται στις νέες τεχνολογίες επιδιώκοντας να μυήσει και τις νεότερες γενιές στο έργο του Λευτέρη Βογιατζή, με τα πλέον επίκαιρα μέσα.

Το "Hommage" είναι μια site specific παράσταση στην οποία εμπλέκονται σε μια σύνθεση εικόνες, ήχοι, ντοκουμέντα, βίντεο-προβολές, αποσπάσματα από τις παραστάσεις του Λευτέρη Βογιατζή, αναμνήσεις, συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό του θεάτρου. Πρόκειται για ένα θέαμα που συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα, με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του Λευτέρη Βογιατζή –καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές- ζωντανά ή κινηματογραφημένα. Κατά τη διάρκεια οι θεατές θα ανακαλύπτουν τη παρουσία του μέσα στο χώρο του θεάτρου.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Σπύρο Αλιδάκη.

*Ο Σπύρος Αλιδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου και στη συνέχεια στη New York Film Academy στη Νέα Υόρκη. Ως σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του πέντε ταινίες μικρού μήκους, κάποιες από τις οποίες συμμετείχαν σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος (Δράμα, Βελιγράδι, Αμβούργο, Παρίσι). Παράλληλα, συμμετείχε στην παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους, σε συνεργασία με τον Νίκο Παναγιώτοπουλο (Τα Οπωροφόρα της Αθήνας) και του Γιώργου Σκεύα (Γυμνά Χέρια) κ.ά. Στη 10ετή πορεία του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων εργάστηκε τα πρώτα χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Λευτέρη Βογιατζή στις εξής παραστάσεις: "Το Ύστατο Σήμερα" του Χάουαρντ Μπάρκερ (2009), "Τόκος" του Δημήτρη Δημητριάδη (2010), "Το Θερμοκήπιο" του Χάρολντ Πίντερ (2011). Από το 2013 διευθύνει το Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

Σκηνικά-κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Γιάννης Λούκος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Κίνηση-χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Κινηματογραφικοί φωτισμοί-κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης
Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή
Συμπαραγωγή: Λυκόφως

Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Γιάννης Σαβουιδάκης.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται ανά ημέρα ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή όπως: Αμαλία Μουτούση, Ελενη Μανωλοπούλου, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Θάνος Τοκάκης και άλλοι που θα ανακοινώνονται.

Συμμετέχουν κινηματογραφικά: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Σμαράγδα Σμυρναίου, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής (Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8217877)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 27 Νοεμβρίου 2017
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό), 10€ (ανέργων, ΑμεΑ)
Προβλεπόμενη διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

  1. Ο κύριος Βογιατζής και «Η ΣΚΗΝΗ» χάραζαν ένα νέο μονοπάτι για το θέατρο...
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή