Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2017 στο Λονδίνο

Leave a Comment
(7-12-2017)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

"The Ferryman" του Jez Butterworth, σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.
Αγροικία Carney, 1981. Μια μέρα γεμάτη με σκληρή δουλειά και προετοιμασίες για την ετήσια συγκομιδή. H παραδοσιακή εορταστική βραδιά διακόπτεται από την εμφάνιση ενός επισκέπτη... Μετά την περσινή θριαμβευτική του πρεμιέρα στο Royal Court, το έργο του Jez Butterworth μεταφέρθηκε φέτος σε σκηνή του West End.
Gielgud Theatre, έως 19 Μαΐου 2018 

"Glengarry Glen Ross" του Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Sam Yates.
Ψέματα, απληστία, διαφθορά. Όλα είναι μπίζνες. Η δράση εκτυλίσσεται σ' ένα μεσιτικό γραφείο του Σικάγο. Τέσσερις απεγνωσμένοι υπάλληλοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να πουλήσουν ένα ακίνητο. Καθώς ο χρόνος και η τύχη αρχίζουν να εξαντλούνται, το μότο είναι ένα: "Κλείσε τη συμφωνία και κερδίζεις μια Κάντιλακ". Επικεφαλής του θιάσου ο Κρίστιαν Σλέιτερ. 
Playhouse Theatre, έως 3 Φεβρουαρίου 2018

"Grimly Handsome" της Julia Jarcho (σε συνεργασία με τον Sam Pritchard και τη Chloe Lamford)
Σε μια απροσδιόριστη αμερικανική πόλη, δύο άγνωστοι πωλούν χριστουγεννιάτικα δέντρα στο πεζοδρόμιο· δυο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν έναν φόνο· μια νεαρή γυναίκα "βρίσκει τον εαυτό της" με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί...
Ένα σκοτεινό κωμικό θρίλερ που εξερευνά τα όρια μιας πόλης και τις φαντασιώσεις που αυτή εμπνέει. 
Royal Court Theatre, από 8 Δεκεμβρίου 2017

"Belleville" της Amy Herzog, σε σκηνοθεσία Michael Longhurst.
Ο Zack και η Abby είναι δυο νιόπαντροι αμερικανοί. Εκείνος γιατρός κι εκείνη ηθοποιός και εκπαιδεύτρια γιόγκα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι δυο τους περνούν υπέροχες στιγμές στη μποέμικη Μπελβίλ του Παρισιού. Όλα είναι τέλεια... 
Donmar Warehouse, από 14 Δεκεμβρίου 2017 

"The Jungle" των Joe Murphy και Joe Robertson, σε σκηνοθεσία Stephen Daldry και Justin Martin.
Μια ιστορία για την απώλεια, τον φόβο, τη συλλογικότητα, την ελπίδα. Η παράσταση στρέφει την προσοχή της στο μεγαλύτερο ανεπίσημο κέντρο προσφύγων της Ευρώπης, τη "ζούγκλα" του Καλαί που έγινε προσωρινός χώρος φιλοξενίας για περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας και του Young Vic.
Young Vic, από 15 Δεκεμβρίου 2017 

"Girl From the North Country", σε κείμενο και σκηνοθεσία Conor McPherson.
Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του Conor McPherson -γνωστού και στο ελληνικό κοινό από το "Φράγμα" και τον Φάρο"- "Girl From the North Country", που "ντύνεται" μουσικά με κλασικές μουσικές του Μπομπ Ντίλαν.
Ντουλούθ, Μινεσότα. Εν μέσω μεγάλης ύφεσης. Το μέλλον μιας οικογένειας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ξεχασμένοι και μοναχικοί άνθρωποι παρασύρονται στα δωμάτια του ξενώνα της οικογένειας.
Noel Coward Theatre, από 29 Δεκεμβρίου 2017

(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: