Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" - περίοδος 2015-2016

Leave a Comment
Το ιστορικό θέατρο της Οδού Κυκλάδων δίνει το ισχυρό καλλιτεχνικό του παρών και αυτή τη θεατρική περίοδο, μ' ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από την Ειρήνη Λεβίδη και "φωτισμένο" από τη ματιά του μεγάλου απόντα, του Λευτέρη Βογιατζή. Παλιοί γνώριμοι του Θεάτρου της oδού Κυψέλης και νέες καλλιτεχνικές φωνές συμπλέουν σ' ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει Ίψεν, Δημητριάδη, Ουάιλντ, αλλά και Διονύση Σαββόπουλο.

Οκτώβριος
"Ελευθέριος Βενιζέλος", σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Μιχάλη Βιρβιδάκη.
Μια παράσταση που βασίζεται στους τρεις λόγους του Βενιζέλου στη Βουλή, για την οικονομική κρίση του 1932, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Θέατρο Κυδωνία των Χανίων.

"Φαέθων" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τον Περικλή Μουστάκη, την Εύη Σαουλίδου, τον Άρη Μπαλή, την Ανέζα Παπαδοπούλου, τη Σταυρούλα Σιάμου. (2ος χρόνος)

Νοέμβριος
"Σαλώμη" του Οσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, με τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Θανάση Δόβρη.

Ιανουάριος
"Κουκλόσπιτο" του Ιψεν σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με την Αμαλία Μουτούση, τον Άρη Λεμπεσόπουλο κ.α.

Παράλληλα, θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων οι παραστάσεις: "Προφητείες του Ιεζεκιήλ" με τον Περικλή Μουστάκη και "Περί φύσεως" του Mιχάλη Βιρβιδάκη, από την ομάδα bijoux de kant, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, ενώ τον Μάιο του 2016 και με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Λευτέρη Βογιατζή, η ομάδα μουσικού θεάτρου "Ραφή" θα παρουσιάσει την μπαρόκ όπερα δωματίου "Αλτσίνα" του Χέντελ.  

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διημερίδα για το έργο του Λευτέρη Βογιατζή, η θεατρολόγος Έλση Σακελλαρίδου παρουσιάζει τον Χάουαρντ Μπάρκερ, η Δήμητρα Κονδυλάκη παρουσιάζει το βιβλίο της: "Ο θεατρικός Δημήτρης Δημητριάδης" και ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει τα πενήντα χρόνια του στη μουσική, μόνος με μια κιθάρα στη σκηνή.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" (Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8217877)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: